1 Şubat 2009 Pazar

BATMAN & ROBİN



Tür : Macera / Fantastik / Aksiyon / Çizgi Roman Gösterim Tarihi : 29 Ağustos 1997 Yönetmen : Joel Schumacher Senaryo : Akiva Goldsman Görüntü Yönetmeni : Stephen Goldblatt Müzik : Elliot Goldenthal Yapım : 1997, ABD , 125 dk.



Arnold Schwarzenegger (Mr. Freeze) , George Clooney (Batman) , Chris O'Donnell (Robin) , Uma Thurman (Poison Ivy) , Alicia Silverstone (Batgirl) , Michael Gough (Alfred) , Pat Hingle (Komiser Gordon) , John Glover (Dr. Jason Woodrue) , Elle Macpherson (Julie Madison) , Vivica A. Fox (Ms. B. Haven)











Ressam Bob Kane'in yarattığı, süper güçlerden mahrum, Zorrovari özellikler taşıyan bu karakter, çeşitli kereler tv dizisi olmuş, hatta küçük bir bütçeyle sinemaya da uyarlanmıştı. Ne var ki O'nu asıl kitlelere ulaştıran yapım, 1989'da çekilen görkemli bir projeydi. "Teenage çağının dahisi" etiketli Tim Burton'ın gerçekleştirdiği bu filmden sonra iki kez daha aynı kahramanın peşine düştü Hollywood. Ne var ki üçüncü filmde Batman'i canlandıran Michael Keaton, yerini Val Kilmer'a bırakırken yönetmenlik koltuğuna da Joel Schumacher oturuyordu. Uçuk bir bakış açısıyla ve Jim Carrey'in diğer oyuncuları ezdiği bir mantıkla çekilen "Batman Forever"dan sonra, b,r kez daha karşımıza çıkıyor Gotham City'nin koruyucusu. Yönetmenliğini yine Joel Schumacher'in yaptığı filmde yeni bir Batman'la karşılaşıyoruz; kadınların son gözdesi George Clooney...Bu kez Gotham City'yi, dondurucu silahıyla ön plana çıkan kötü adam Mr.Freeze ve öptüğü herkesi zehirleyen Poison Ivy tehdit ediyor. Dış ülkelerde aldığı eleştiriler olumsuz olsa da bu sezonun en görkemli projelerinden biri ve Arnold Schwarzenegger'le Uma Thurman'ın kötülük abideleri olarak seyretmek ilginç olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder